Recruitment marketing

Wil je dat talent op jouw vacatures gaat solliciteren, dan moet je eerst de aandacht op je bedrijf vestigen. En vervolgens moet je structureel onder de aandacht blijven. De volgers van vandaag zijn je sollicitanten van morgen. Recruitment kan niet zonder marketing. Het gaat juist om de combinatie – een gouden duo. Wij snappen dat duo.

Meer sollicitanten

We vergroten je zichtbaarheid en verhogen de conversie, oftewel: jij krijgt meer reacties van beter passende sollicitanten.

Zichtbaarheid.

Zichtbaarheid.

Zichtbaarheid.

  • Social media

    Meer likes helpen je bij het bereiken van jouw doel: nieuwe medewerkers aantrekken. We helpen je met het opzetten of het optimaliseren van jouw socialmedia-kanalen. Geen zorgen: wij posten wervende posts voor je.

  • Recruitment campagnes

    Jouw boodschap moet wel landen bij de juiste doelgroep. Daarom zetten we met onze online marketing-partij campagnes voor je op. Zo trekt jouw openstaande vacature de aandacht van de juiste doelgroep. Solliciteren is dan nog maar een kleine stap.

  • Recruitment dashboard

    Wil je weten wat recruitment marketing jou oplevert? Check dan de resultaten van je werken-bij-site en de campagnes in het recruitment dashboard. Door resultaten te analyseren [aantal online bezoekers, zoekgedrag, klikgedrag], weten we welke content goed werkt en waar we kunnen bijsturen.