recruitment process outsourcing (RPO)

Het antwoord op drie veelgestelde vragen over recruitment process outsourcing

Wanneer kies je voor recruitment process outsourcing (RPO)? Wat kan het je als bedrijf opleveren? Bij hoeveel vacatures is outsourcing een gepaste oplossing? En waar moet je op letten bij het kiezen van een outsourcingspartner? We geven antwoord op de drie meestgestelde vragen over RPO.

Voor welke bedrijven is recruitment process outsourcing geschikt?

Als je als bedrijf geen recruiter of recruitmentteam in dienst hebt of je vervanging zoekt tijdens vakantie of ziekte, dan kan RPO een geschikte oplossing zijn. Het stelt je als bedrijf in staat om je te concentreren op je kernactiviteiten door ‘de last’ van recruitment (gedeeltelijk) over te dragen aan experts.

Ook als je een bepaalde vacature continu hebt openstaan, maar je daar geen interim recruiter voor wilt inhuren, kan recruitment outsourcing veel gemak bieden. Het voordeel bij het uitbesteden is dat je de uren en expertise heel strategisch in kunt zetten. Het kan gaan om het hele recruitmentproces: van het uitzetten van vacatures tot het voeren van de sollicitatiegesprekken en de volledige onboarding. Of misschien heb je juist tijdelijk extra uren of expertise nodig voor een bepaald onderdeel van het recruitmentproces.

Bij hoeveel vacatures kies je voor recruitment process outsourcing?

Dat kan al vanaf één vacature, zeker als je er veel reacties op krijgt. Die moeten allemaal snel en goed worden afgehandeld. Als je daar zelf geen werknemers voor hebt, dan kan recruitment outsourcing een hele waardevolle en nodige oplossing zijn.

Het investeren in recruitment is in deze krappe arbeidsmarkt erg belangrijk. Kijk naar een oplossing die past bij de behoeften van jouw bedrijf. Wat heb je nodig om je recruitment op hoog niveau uit te voeren?

Wat zijn de kosten van recruitment process outsourcing?

Outsourcingpartners, zoals RECROOT, zijn gespecialiseerd in recruitment en hebben uitgebreide kennis van de arbeidsmarkt en alle wervingsmogelijkheden. Ons werk levert vaak meer gepaste kandidaten op dan als je de werving zelf probeert te beheren. Zo kan je stellen dat je als bedrijf zelfs kan besparen op je recruitmentkosten, denk aan onnodig hoge werving- en selectie fee’s, advertentiekosten, allerlei software etc.

Daarbovenop is recruitment outsourcing een hele flexibele dienstverlening. Krijg je toch meer vacatures dan je dacht? Of merk je juist dat er minder ondersteuning nodig is? Dan schaal je makkelijk bij of af.

RECROOT als recruitment outsourcingspartner

We begrijpen jouw recruitmentuitdagingen. Als je recruitment bij ons outsourcet, dan bieden we altijd maatwerkoplossingen. We kunnen je helpen bij het uitzetten van de vacatures op verschillende kanalen, je werken-bij site realiseren en/of onderhouden, sollicitatiegesprekken voeren, het inwerkprogramma maken en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Heb je daar interesse in en ben je benieuwd wat we exact voor je kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.